Tips Tinggalkan Kekasih Dan Buat Bekas Kekasih Anda Menyesal





Omg rindu tahap gaban meleleh air liur basi kat bantal kat blog ni. Ada sesiapa tak yang merindui icha? *hikhik perasan!* 

Sorry sangat sebab tak updated pape hampir both of 2 month++ 

Buat contest pun tangguh macam tu je kerana masalah peribadi yang betul2 tak dielakkan (minta maaf banyak2 kt korang). Lain kali icha akan buat contest yang betul2 punya!

Pandang2 jeling2 memandangkan life realiti icha ni tak ada yang menarik, icha hanya nak berkongsi sedikit luahan hati icha terhadap beberapa kaum wanita/gadis2 yang sedikit sebanyak telah membuat icha rasa terganggu secara mentality *hohohoho* Santa Claus sangat comel kan..hehe.

Semua orang akan melaui fasa cinta pertama, ke-2, ke-3 atau mungkin lebih berdasarkan pengalaman seseorang. Kali ini icha cuma mahu kaum adam dan hawa di luar sana agar berhati2 memilih seseorang agar tak ada sesiapa yang terluka.

Dari sebelum ni juga..dari personaliti bertudung dan nampak ayu tapi tak ada sesiapa pun yang menduga typing message dia 'mengugat' darah icha ke tahap yang maksima..!  Wahai gadis..bukankah sudah tertulis dalam hadis  "Allah akan pertemukan kita dengan seseorang yang salah pada permulaanya..Agar pengalaman mengajar kita...dan membuat kita lebih mengingatiNYA"

okay lah tak baik untuk icha bercakap mengenai keburukan seseorang, Cuma icha boleh pesan, berhenti mengelar atau bercakap icha seorang perampas. Tak baik tau cakap icha macam tu tanpa tau hujung pangkal ..*xmo xmo xmo* Lagipun kita tak tahu di masa hadapan siapa jodoh kita yang sebenarnya. Jadi jangan jadi Buta atau Gila di sebabkan cinta..!




Ok back to0 the Main story..




1. Menyakitkan hati bila bf atau gf anda minta break, anda cakap kat dia camne  "Dah lama saya tunggu peluang ne. Terima kasih banyak-banyak la memudahkan kerja saya." Lepas tu lompat-lompat la sikit nak tunjuk anda gembira (padahal dalam hati sedih giler)

2. Pulangkan semua gambar-gambar ex anda. Letak gambar tu dalam kotak atau pendrive dan jangan lupa campur sekali dengan gambar-gambar lelaki hensem atau awek-awek cun yang lain. Pastu buat short note kat situ "p/s :Awak yang mana satu eh ? sorry la,saya dah lupa. Pilih la sendiri pastu hantar balik kat saya."

3. Bila nampak ex anda berpegangan tangan dengan perempuan atau lelaki lain, sapa lah mereka dan cakap "Eh,awak bukan bf/gf aku nombor 5 ke? lama tak jumpa!". Kalau nak buat dia bengang lagi, cari sorang budak yang nampak rock pastu tegur diorang "Jah, adik kau mintak duit nak makan kat aku. Kau tak kesian ke kat dia?". 

4. Cubalah bergaya sikit. Kalau dulu masa couple anda pakai selekeh je. Pakai la pakaian kemas nak bagi nampak anda berpelajaran. Baju RM 10 pun kalau anda pandai menggayakannya boleh nampak kacak jugak. Mesti dia menyesal meninggalkan anda.

5. Bila nampak dia online kt FB , Twitter terus post status atau gambar-gambar saat anda bahagia bersama kawan-kawan. Untuk menunjukkan anda boleh hidup bahagia tanpa dia.Kalau la dia dah remove anda, cuba tag gambar anda tengah bahagia tu kat kawan-kawan dia. Mungkin dia akan tengok.

6. Biasanya, selepas clash ex anda akan cuba anggap anda sebagai kawan la konon. Cakap je dekat dia "Saya dah ada sejuta kawan,tak ada awak lebih bahagia hidup saya." Mesti dia bengang.

7. Kalau anda masih belajar lagi, masa ne la nak tunjuk tanpa dia pun anda boleh berjaya. Belajar sunguh-sungguh. Dapat kerja beli keta Ferrari. Pastu lalu tepi dia cakap "Lama tak jumpa awak. Eh, nak pegi mana ne, boleh saya tumpangkan."

8. Anda cari je orang lain yang lebih baik,hensem,cantik,romantik daripada ex bf/gf anda. Kalau dia ternampak saat anda bahagia mesti dia jealous. Padan muka sebab dulu tak appreciate. Dushh!



Memo : Jika ingin pulangkan 'hati' seseorang semula.. pulangkan dengan hormat dan 'letakkan' kembali ke tempat asalnya dengan baik. Dan beri semangat agar hatinya perlahan2 beransur tenag dan menerima kelukaan yang 'tercalar' dengan redha.

Apa pun, ne je yang aku nak cakap.Our eyes are placed in front because it is more important to look ahead than to look back. Yang lepas lupakan je. Mulakan hidup yang baru. 

2016 2nd-friends smile hot About me Ayi Dizon bahasa perak Baschi quick slimming baschislimmingpills bayi bellaammara Ben Ashaari Dan Saya Bloglist Body fix Buat background dalam post Bulan sabit merah Malaysia Business Cara dapatkan URL Glitter graphics Cara kempiskan perut cara tinggalkan kekasih Cara Untuk Keyakinan Diri Chubby Clone samsung galaxy note contest Cute Simbol Untuk Blog derma ramadhan design blog Dunia Akhir Zaman Entry Ogos 2016 F&B follower Free Glitter graphics geram girls Giveaway Handfhone Hatyai hukum gosok gigi ketika puasa iklan instagram instagram ubatgemuk_cepatnaik IPOH Jalan-jalan jalan-jalan cari makan Jamuan Aidilfitri Perdana Menteri 2016 july entry kebaikan dan keburukan vaksian kedai second-hand keluarga Kerja Dari Rumah kesihatan Kimchi komputer korean Lagu Mira Filzah By Ayi Dizon Letak icon sebelah comment lidacapsules lidaslimmingpills lidawholesale life meningkat mini giveaway Minyak Morhabshi Mira Filzah muslims Nasa confirm matahari akan terbit dari barat new new entry nile Oversea pahang PALESTINE Pelbagai jenis kimchi Penjagaan Bayi Perabot antik hiasan rumah Perbualan bayi sebelum kelahirannya pereka grafik perubatan pills processor puasa puding raja punca penyakit gastrik dan rawatan Quotes Ram komputer ramadhan Ramadhan yang pertama Raya 2016 resepi resepi kimchi review Rumah tangga Rumah terbuka PM di pekan pahang segmen senarai hotel di cameron highlands pahang shawl Surirumah Teknik mengorat Thailand tips penjagaan muka tomorrow Travelling Travelog Trip ke cameron highlands Tutorial ubat ubat gemuk ubat gemuk 2016 ubat gemuk murah ori vaksin warisan kecantikan world
Copyright © ♡ icha zaini ♡ | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in